Alto como una torre, ancho como el mar / High as a Tower, Wide as the Sea Cover Image

About the Author: Tonke Dragt

Tonke Dragt werd in 1930 geboren in Nederlands-Indië, en heeft daar het grootste deel van haar jeugd doorgebracht. In 1942 kwam ze met haar moeder en twee zusjes terecht in een Jappenkamp, en daar heeft ze ontdekt dat ze ze kon ‘ontsnappen’ door verhalen te verzinnen. Ze schreef en tekende in eerder gebruikte uitgegumde schriftjes en zelfs op wc-papier, want er was bijna niets. Samen met een vriendinnetje maakte ze het ‘boek’ De jacht op de Touwkleurige.

Na de oorlog kwam het gezin naar Nederland. Tonke deed hier haar eindexamen van de middelbare school en ging naar de academie voor beeldende kunsten. Ze werd tekenlerares. Als de orde in haar klas verstoord dreigde te raken, begon ze altijd een verhaal te vertellen. En dan werd het muisstil. Ze organiseerde op school ook een spookverhalenschrijversclub, waar de meest griezelige dingen gebeurden!

In 1956 werd voor het eerst een verhaal van Tonke gepubliceerd, en daarna werden er steeds meer gevraagd. Ze kreeg het druk: overdag lesgeven en ’s avonds en vooral ’s nachts schrijven. In 1961 verscheen haar eerste boek: Verhalen van de tweelingbroers.

Een jaar later kwam De brief voor de koning, dat werd bekroond met de prijs voor het beste kinderboek van het jaar, een voorloper van de Gouden Griffel. Het kreeg ook een vervolg: Geheimen van het Wilde Woud.

De meeste kinderboekenschrijvers schreven in die tijd realistische verhalen, maar Tonke creëerde haar eigen werelden, zoals de Rijken van Dagonaut en Unauwen.

Het thema ‘tijd’ speelt vaak een rol in haar boeken. De hoofdpersoon van De torens van februari kan eens in de vier jaar, op schrikkeldag, naar een andere wereld reizen, en Torenhoog en mijlen breed speelt zich af in de toekomst. Het geheim van de klokkenmaker gaat over een tijdmachine – en vooral over de vraag wat er gebeurt als je daar niet heel voorzichtig mee omgaat…

Tonke houdt van poezen. Die geven haar de mogelijkheid een tijger te aaien. En tijgers intrigeren haar: Ogen van tijgers is niet voor niets geschreven!

Al haar poezen (en ze heeft er vele gehad) zijn op een bijzondere manier bij haar gekomen: aanloopkatten, eenzame katten als het baasje was overleden… Ze krijgen allemaal een naam die met een W begint. Wapperstaart, Woesti en Wicci de Winterpoes zijn de meest recente.


Other books by Tonke Dragt

 

Alto como una torre, ancho como el mar / High as a Tower, Wide as the Sea Cover Image

Find the best price forAlto como una torre, ancho como el mar / High as a Tower, Wide as the Sea

Una novela futurista / A Futuristic Novel by

Goodreads rating: 4.17

Hardcover, Published in Apr 2011 by Siruela

ISBN10: | ISBN13: 9788498415636

Page count: 384

Edu, que lleva toda su vida añorando los bosques, pues han desaparecido ya de la Tierra, decide convertirse en investigador planetario en Venus, donde aún pueden encontrarse algunos. Pero los humanos que viven allí se han protegido refugiándose bajo una cúpula segura, pues temen todo lo relacionado con la naturaleza, y tienen prohibida la entrada en los «peligrosos bosques». Edu se opone a esta prohibición: él quiere experimentar eso que, según se estudia en los ordenadores, es tan peligroso. Con su lanzadera, decide aterrizar en el Bosque y salir a pasear por él. El peligro resultará muy diferente a lo que habría podido sospechar...

Compare New Book Prices for Alto como una torre, ancho como el mar / High as a Tower, Wide as the Sea
Retailer
Price
Delivery
 
Total
 
...

SEARCHING FOR PRICES...

Categories for this title

Compare book prices with SocialBookco. Get by at the best price. This book is for ISBN which is a copy .

Duplicate entry '' for key 'isbn10'